Documenten vervalst voor woningzoekers

In Den Haag zijn eind maart meerdere panden onderzocht in verband met een onderzoek naar malafide bemiddelingsbureaus. Er zouden documenten zijn vervalst waardoor woningzoekenden in aanmerking konden komen voor woningen waar zij eigenlijk geen recht op hebben. Niet alleen in Den Haag maar ook in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zouden veel woningzoekers zijn ‘geholpen’, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Omdat de woningmarkt overspannen is en mensen vaak niet in aanmerking komen voor een huurwoning, zijn er fraudeurs die documenten voor de woningzoekenden vervalsen door een hoger inkomen in te vullen, zodat zij een huis kunnen huren dat eigenlijk te duur voor hen is.

In het onderzoek zijn er twee verdachten in beeld gekomen die tegen betaling documenten zouden vervalsen ,zoals inkomensformulieren van de Belastingdienst, loonstroken en werkgeversverklaringen. Daarbij hebben zij het mogelijk gemaakt om mensen hoger op de wachtlijst te krijgen voor een huurwoning. De valse documenten zijn mogelijk ook voor andere zaken gebruikt ,zoals het krijgen van een hypotheek. Vermoedelijk zijn de frauduleuze praktijken al sinds 2012 aan de gang.

Bron: RTL Nieuws
30-04-2018